سکته در مرغ مرگ غیر قابل تشخیص که عموما به تیتر سندرم مرگ ناگهانی (sds) اسم برده می گردد . تشخیص : sds در جوجه های گوشتی وضعیتی است که جوجه ها فارغ از هیچ برهان قابل تشخیص تلف میگردند سه بینش کلی برای مدل بندی این جوجه ها وجود دارد الف) تن در موقعیت خوب با لوله گوارش لبریز و بدون هیچ نماد تخریبی پس از مرگ . ب) وضعیت تن عالی لوله گوارش لبریز جمع شدن خون و خلط در ریه ها و یا این که اندام های دیگر ، قلب بزرگ و بطن منقبظ شده ، وجود ه های خون در دهلیز ها ، روده های متسع شده ، کیسه های صفرا خالی و ماهیچه های سینه و ران رنگ پریده . ج)بدن در شرایط سلامت ، لوله گوارش پر ، جمع شدن خون در شش ها ، ادم عمومی در حفرههای سینه و بطنی ، کبد والا و آبکی و تجمع شدید خون در ششها . ادم همگانی در حفره های سینه ای وبطنی ، کبد گرانقدر و آبکی و تجمع شدید خون در دهلیز ها و بطن ها . ادم ذکر گردیده از حالت مایع کف آلود در برونش ها تا مایعی که فضاهای حفره پشتی سینه را لبریز می کند متغییر میباشد . اما 25 درصد جوجه ها ششهای طبیعی دارا هستند ، ولی در قضیه بقیه جوجه ها ، تجمع شدید خون ، التهاب و آماس سلول تصفیه کننده موی وجود دارد که این عارضه ها پس از مرگ حاصل میشود و جوجه های تازه تلف شده علائمی ندارند . سن وقوع سکته : تلفات ناشی از وقوع sdsممکن می‌باشد از دو روزگی تا نقطه پايان زمان وجود داشته باشد و حداکثر تلفات در مناطق گوناگون مختلف باشد . به عنوان مثال در انگلستان و استرالیا حدکثر تلفات در مفته اول و در کانادا و اروپا هفته سوم و چهارم گزارش گردیده می‌باشد و بعضا گزارشات تلفات را فی مابین 21 و 27 روزگی بیان کرده اند . مقدار تلفات ناشی از سکته متفاوت بوده که از 5/ تا 5 و حداکثر تا 77 درصد نیز مشاهده گردیده . اثر جنسیت : طبق نتایج محققین سکته در نر ها بیشتر از ماده ها بوده به طوری که 70 درصد تلفات ناشی از سکته در گله های ترکیب مربوط به نرهاست . غلظت سرمی چند مواد معدنی مانند کلسیم ، مس، روی، پتاسیم ، سدیم و فسفر پس از مرگ تغییر تحول پیدا کرده اند . خلق و خوی پیش از مرگ : یک سری مطالعات از شیوه فیلم ویدئویی و محاسبه مداوم حرکات و خوی جوجه هایی که دارنده حالت یکسان بودند ، انجام گردید و مشاهده شد که جوجه ها ی تلف گردیده دقایقی گذشته از مرگ دارنده اخلاق مشابهی با سایر جوجه ها بودند و صحیح پس از مرگ ، یورش ناگهانی به علت از دست دادن تعدل ، بال بال زدن شدید و انقباضات شدید ماهیچه ای ساخت گردید . برخی از جوجه ها یی که به علت سکته تلف می شوند موقع مرگ جیغ می کشند تعدلاشان را از دست میدهن به پشت یا سینه میافتند . دستگاه جوجه کشیعامل ها اثر گذار در وقوع سکته الف ) حساسیت های نژادی و وراثت : در وراثت در در بین سویه مادری و پدری والد مادری رابطه بیشتری جود داراست . ب) کارداران محیطی : اکثر محققین تنوع زیاد در مقدار وقوع sds را به اختلاف ودبیریتی و تغذیه ای نسبت وارد می کنند و دست اندرکاران محیطی زیادی از قبیل صدا ، تراکم ، تنش حرارتی یا اثرات متقابل را در وقوع آن دخیل می‌دانند . اندازه تلفات حاصل از sds در دی ماه بیشینه و کمینه ی دما و در تیر ماه پایین ترین حد قرار دارد و ارتقاء وقوع تلفات در ماههای سرد سال گزارش شده هست . ج) نوروروشنایی : رژیم های نوری در صنعت جوجه گوشتی استدلال محیطی مضاعف ویژه ای هست و اثر دوچندان شدیدی روی کارایی می‌گذارد . آزمایشات نشان می دهند که شدت دوچندان نوروفروغ وقوع sds را افزایش میدهد ، اما اختلاف تلفات در ظلمات و روشنایی شدید در تمامی پژوهش ها یکسان نبوده هست . به هر هم اکنون نتایج بخش اعظم تحقیقات نشان عر که برنامه نوردهی شدت این بیماری را کاهش می دهد . ولی نقش نور و روشنایی در بیماری زایی sds شناخته نشده میباشد . همینطور بالا بودن مرحله ملاتونین خون این عرضه را افزایش می‌دهد . د) تغذیه : عواملی چون سرعت رشد ،پروتئین های جیره ، چربی ها ، دانه غلات ، ویتامیت ها ، مواد معدنی و حبه کردن طعام ، روی وقوع sds موثرند . مطابق آزمایشات انجام شده کمیت و کیفیت پروتئین جیره در کاهش سکته نقش دارد . اما این نتایج ثابت نیستند به عنوان نمونه تنها در بعضی مورد ها مصرف روغن گیاهی نسبت به حیوانی وقوع سکته را کاهش مدهد . همچنین مصرف بسیار گندم .و ذرت ناچیز در جیره سکته را ارتقاء میدهد . حبه کردن با بخار و فشار حساسیت به سکته را مضاعف می کند مصرف دوچندان پروتئین نیز ابتلا به این سندرم را ارتقا میدهد . و افزودن استیل سالسیلیک اسید به جیره کل تلفات را کاهش می‌دهد . اما بر روی وقوع سکته اثری ندارد . بیشتر کردن بتا- هیدروکسی – بتامتیل بوتیرات به رژیم مصرفی این عارضه را ناچیز میکند . تجویز 62/ گرم بیکربنات پتاسیم به ازای هر مرغ در آب آشامیدنی به بازه زمانی سه روز تلفات را کاهش میدهد و مخلوط 6/3 کیلوگرم از آن در هر تن غذا تلفات را تا تراز قابل قبولی ناچیز کمیکند و این شاید به علت تاثیر غیر بی واسطه نمک زید جیره بر وقوع آسیت باشد واضح میباشد که سندرم مرگ ناگهانی در اثر سرعت مضاعف پرورش به واسطه بعضا تغییرات متابولیسم و به خصوص تعادل اسید و گشوده بدن فیس میدهد . این سندرم را با تغییردر تغذیه و یا مدیریت که موجب کاهش رویش می گردد میتوان ریشه کن نمود . ه) محدودیت غذایی و سرعت رویش : تحقیقا نشان داده که محدودیت غذایی با کم کردن سرعت پرورش وقوع سکته را کاهش می‌دهد . همینطور ارتقا پروتئین در جیره اتدای زمان با کاهش تنش فشار روی سیستم قلب و عروق ،تلفات نخستین زمان را ناچیز مینماید . معمولا مرغ های درشت تر بیشتر در گیر سکته میگردند . ی) اثر بعضا ویتامین ها در سکته : بر پایه پاره ای مطالعات در میان مقدار بیوتین طعام و سکته قلبی پرنده ها ارتباط ای وجود داراست . معمولا اندازه بیوتین جان دار در کبد جوجه های تلف گردیده کمتر از مقدار بیوتین کبد جوجه های سالم میباشد . کمبود بیتین در جیره های که دارنده چربی بالا هستند خطر مرگ ناگهانی را کاهش می دهد و علت آن تغییر در سنتز پروستاگلاندین است که در مغایرت با عمل قلب میباشد . کاهش پروستاگلاندین در بافت قلب هم پا با کمبود بیوتین دیده میگردد از این رو استفاده از بیوتین تا حدودی منجر پیشگیری از این سندرم می گردد . اندازه پیشنهاد گردیده بیوتین در جیره غذایی 300 تا 400 پیپی بی هست که مراتب فراتر از حدی هست که در جیره های عادی موضوع به کار گیری قرار می گیرد . علاوه بر بیوتین ، طولانی تر نمودن 3 گرم تیامین و 5 گرم پیریدوکسین در هر تن غدا سبب ساز بهبود بنیه طیور و کاهش تلفات سنرم مرگ ناگهانی در گله می گردد .
ادامه مطلب : سکته در مرغ

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : سکته ,جوجه ,تلفات ,وقوع ,کاهش ,جیره ,وقوع سکته ,تجمع شدید ,تلفات ناشی ,لوله گوارش ,محدودیت غذایی ,لوله گوارش لبریز
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دوربين هاي ديجيتال Chelsey Game For Life آکادموزیک مجله عروج جنگ نرم مدرن یادمانی برای شهدا | Pellak کتاب جامع آزمون صلاحیت بالینی رایگان و به روز معرفی جامع آزمون EPT دکتری ديجيتال مارکتينگ حرفه اي