تأثیر فرآوری در بها تغذیه ای جیره طیور مزایای حاصل از فرآوری خوراک مدتها پیش برای صنعت طیور معین شده میباشد . امروزه بخش اعظم خوراکهای طیور پس از ترکیب شدن متحمل نوعی فرآوری می شوند . بهبود بازده طعام می تواند دراثر افزایش قیمت طعام به برهان استریلیزه شدن، ارتقا خوشخوراکی و هم بهبود امکان دسترسی مواد مغذی باشد . به علاوه فرآوری طعام می تواند احتیاجات مواد مغذی را از طریق تاثیر بر فعالیتهای دارای ارتباط با مصرف غذا تغییر‌و تحول دهد . طیوران انرژی کمتری را جهت مصرف طعام به کارخواهند برد، لذا انرژی بیشتری جهت رویش دردسترس خواهند داشت . دستگاه جوجه کشی به خیر قابل درک هست که حالت وکیفیت غذا بیشترین ارزش معنا دار را در تولید جوجه های گوشتی دارند . گونه های فرآوری مواد غذایی تشکیل دهنده جیره به طور کلی بعضا از اجزای جیره گذشته ازاینکه به فیس ترکیب درآیند و به عنوان جیره ای بی نقص مورد استعمال قرارگیرند، نیاز به فرآوری دارا هستند تا خوبتر بتوانند احتیاجات مواد مغذی طیور را برطرف سازند وهمچنین با از بین رفتن بازدارنده های تغذیه ای مو جود درآنها، کمترین تاثیر مضر را بر سالم طیور بگذارند . فرآوری هایی که برای اقلام دانه ای پیشین از ورود به جیره قضیه استفاده قرار می گیرند عبارتند از: ۱) Cooking: دراین شیوه پخته شدن دانه ها به وسیله روشها ودستگاههای متعدد چهره می گیرد . به طور نمونه در مسئله سویاها مقدمه خیساندن آن‌ها رخ می گیرد و سپس به بازه زمانی دست‌کم ۳۰ دقیقه جوشانده می شوند وسپس پهن می گردند تاخشک شوند و مسئله استفاده قرار گیرند . ۲) Micronising: دراین خط مش که از پرتوهای مادون قرمز به کارگیری می گردد دراثر برخورد پرتوها به مولکولهای دانه، گرما ساخت شده وموجب تخریب ممانعت کننده ها می شود و نیز سلولهای چربی شکسته شده وانرژی بیشتری بدست می آید (درمورد دانه سویا) . ۳) Flaking: در این فرآوری با تزریق بخار دربین دوغلطک وعبور دانه ازاین غلطکها فلکینگ یا این که فلس شدن اتفاق می افتد . ۴) Toasting: در این روش از از حرارت کم آب استفاده می شود و در انتهای عمل رطوبت دانه ها (به طور مثال برای دانه سویا ) حدود ۳۰ درصد کاهش می یابد . درجه حرارتی که برای این مراد به کار گیری می شود، درمحدوده ای از ۱۱۰ تا ۱۶۸ جايگاه سانتیگراد، بسته به جور دستگاهی که استعمال می شود، قرار دارد . ۵) ExtrusionوExpansion : دراین دونوع فرآوری ، مواد خوراکی، جايگاه حرارت وفشار بالایی را برای زمان کوتاهی تحمل می کنند . این دونوع فرآوری از لحاظ ازبین رفتن مواد ضد تغذیه ای وبهبود قابلیت و امکان به کار گیری از آمینواسیدها وانرژی، دراقلام خوراکی مزیت بالایی دارا‌هستند . فرآوری جیره آسیاب کردن به عنوان بخشی از فرآوری خوراک مورد اعتنا می باشد و می تواند پیشین یا این که آن گاه از ادغام کردن غذا (عموماً آنگاه از ادغام کردن خوراک) توسط آسیاب چکشی یا آسیاب غلطکی فیس گیرد . در آسیاب چکشی مقدار پرده آسیاب می تواند متفاوت باشد (معمولاً در محدوده ای از ۳ تا ۱۰ میلی متر) که بستگی به درشتی مسئله نیاز ذرات آسیاب شده دارااست . در یک آسیاب غلطکی مواد از در میان دو غلطکی عبورمی کند که شکاف در بین دو غلطک، برای تغییر تحول دادن ریزی ذرات آسیاب تنظیم گردیده می‌باشد . به طور همگانی آسیابهای غلطکی برای ساخت ذرات درشت بکار می پروسه اماذرات ریز، با یکنواختی مشابه با آسیابهای چکشی، در آسیابهای غلطکی نیز می توانند ساخت شوند . درهر دوحالت مقدار ذرات تولیدی به فاکتورهایی نظیر گونه دانه وسرعت آسیاب کردن بستگی دارااست . علاوه بر آسیاب کردن خوراک، فرآوری های فیزیکی دیگری مثل توربولاتورهای شیب دار،توربولاتورهای باظرفیت بالا،کتل، راپینر، بوکامکتورها، سیستم SIRT ، اکستروژن و اکسپنشن هم وجود دارند که تمامی دارای خصوصیات، مقطع و مرتبه حرارت متفاوت می باشند . به تیتر مثال در توربولاتورها مقطع مقطع حرارت دادن کوتاه میباشد درحالی که در سیستم SIRT برهه زمانی زمان حرارت دادن تا ۱۰ دقیقه می تواند باشد . مرتبه حرارت در توربولاتورها، در محدوده ای از ۸۵ ۵۰ جايگاه سانتیگراد ساخت می شود، اما در اکسپندر ها وکمپکترها این محدوده می تواند تا ۱۲۰ درجه سانتیگراد نیز تامین گردد . در اکستروژنها واکسپنشنها خوراک با یک رتبه حرارت بالا برای یک مدت کوتاه حرارت داده شده، در حالی که از در میان یک قالب گرم عبور داده می شوند . یک تفاوت عمده ای که بین این دو مدل فرآوری وجود دارد این میباشد که در اکسپنشنها تنها پیشین از ورود طعام به محل پیچ خوردگی در دستگاه، درجه حرارت ۹۰ ۸۰ سکو سانتیگراد داده می شود، درحالی که در اکستروژن این گرما وجود ندارد، امافشار بیشتری به وسیله بخش پیچ دار دستگاه اعمال می گردد . فرآوری دیگری که موردتوجه می باشد، به کارگیری از سیستم پاستوریزاسیون غیر هوازی میباشد که دربرگیرنده احتراق سوخت گازی در حضور آب میباشد که نتیجه آن ساخت گازی داغ با رتبه حرارت ۸۰ درجه سانتیگراد می باشد، اما افزایش مقدار رطوبت دراین سیستم نسبت به بقیه سیستم ها بالا نمی باشد . اشکال فرم های فیزیکی جیره جیره هایی که در تغذیه طیور قضیه استعمال قرار می گیرند به سه فرم آردی ، کرامبل و پلت می باشند . جیره آردی فرمی از طعام است که در آن مواد غذایی پس از ادغام شدن پایین تأثیر آسیاب قرار گرفته و به فرم پودر یا آرد در می آیند که در واقع به دوصورت آردی گرم و آردی سرد فرآوری می شوند . جیره کرامبل به همان جیره پلت با میزان کوچکتر گفته می شود که بعد از آن از زمان استارتر به جوجه های گوشتی خورانده می شود . اما سومین جور فرآوری غذا که به نام فرآوری پلت مشهور است، کاربرد وسیعی دارد وامروزه به اندازه متعددی در جیره ها از آن به کار گیری می گردد . پلت کردن در واقع تبدیل غذاهای پودری به دانه هایی به اندازه ۴ تا ۵ میلیمتر می باشد، که در مقایسه با جیره آردی دارنده مزایای دوچندان تغذیه ای می باشد . اثرات مفید پلت کردن جیره بر سعی طیور توسط محققین زیادی گزارش گردیده می باشد (هال و همکاران، ۱۹۶۸ ؛ موران، ۱۹۸۹ ؛ آکار و همکاران، ۱۹۹۳ ؛ شیدلر، ۱۹۹۱ و ۱۹۹۵ ؛ موریتز و همکاران، ۲۰۰۱ ؛ مک کنی و تیتر، ۲۰۰۴) . این بهبود وزن تن و ضریب تبدیل غذایی در فیض پلت کردن جیره ، نمونه ای از تأثیر یک فاکتور غیر تغذیه ای در ارتقا قیمت انرژی زایی مؤثر جیره تغذیه گردیده می باشد که ممکن هست به افزایش قیمت غذایی جیره و یا این که کاهش احتیاجات پرنده و یا به هر دو نسبت داده شود . در صورت به کارگیری از جیره پلت، پرنده برهه زمانی کمتری را صرف خوراک میل کردن خواهد کرد، لذا با کاهش عمل پرنده، مقدار احتیاجات حفظ آن هم کاهش خواهد یافت . این امر به وسیله جنسن وهمکاران در ۱۹۶۲ نیز گزارش گردیده است . آنها همینطور ابلاغ کردند که گوشه ای از بهبود کاربرد جیره پلت، به علت مصرف کمتر انرژی درهنگام تغذیه می باشد . به عبارت دیگر استفاده از جیره پلت، انرژی صرف شده پرنده برای خوراک خوردن را کاهش می دهد و قابلیت دسترسی حیاتی مواد مغذی و انرژی را هم ارتقا می دهد . جنسن و همیاران (۱۹۶۵) برای اثبات این نظریه که خوراکهای پلت شده هزینه انرژی پرنده را تعدیل می کنند، تحقیقی را انجام دادند و مشاهده نمودند که پرنده ها تغذیه گردیده با جیره پلت در مقایسه با جیره آردی، تعداد دانخوری کمتر و بازه زمانی مصرف طعام کمتری را داشتند، هر چند میزان مصرف خوراک آنان تفاوت چندانی نداشت . هرچند تلاش جوجه ها گوشتی با تغذیه جیره پلت بهبود می یابد اما بنظر می رسد که این خط مش تغذیه دارنده مضراتی نیز باشد . رابطه ای فی مابین تغذیه پلت و بعضی از بیماریهای متابولیکی چشم گردیده هست . ارتقا مقدار رشد ناشی از تغذیه جیره پلت ممکن میباشد مرگ و میر را به عامل آسیت، دیسکندروپلازیای درشت نی خصوصاً در پرنده ها نر ارتقاء دهد (هاونستین وهمکاران ۱۹۹۴) . به طور کلی معایب پلت عبارتند از ۱ . بالابودن هزینه ۲ . کانی بالیسم ۳ . کاهش در ایجاد تخم مرغ به علت تپل شدن ۴ . خیسی بستر به علت مصرف آب بیشتر ۵ . آسیت ۶ . دیسکندروپلازیای درشت نی ۷ . ازبین رفتن برخی از مواد مغذی با اهمیت به حرارت در طی پلت کردن . فاکتورهای موءثر بر کیفیت پلت براساس مطالعاتی که ریمر در سال ۱۹۹۲ انجام داد، بیان کرد که کیفیت پلت به فاکتورهای تحت بستگی دارد . ۱) جیره فرموله شده ۲) اندازه ذرات ۳) موقعیت پلت ۴) ویژگیهای قالب پلت ۵) خنک سازی وخشک کردن انتخاب کیفیت پلت کیفیت پلت معمولاً با بکاربردن شاخص PDI (شاخص تداوم پلت) گزینش می گردد(ASAE ۱۹۹۷) .درواقع PDI تستی میباشد که درآن جیره پلت به چهره معلق در باکس ای منحصربه‌فرد در هنگامی معلوم قرار می گیرد، که درطی این زمان غذا تحریک گردیده وانتقال می یابد و قضیه ارزیابی قرار می گیرد (فایرفیلد ۱۹۹۴ ) . بعد از نقطه پایان حرکت، نسبت خاکه به پلت کامل درآغاز، به تیتر شاخص پلت درنظر گرفته می شود . بنابراین هرچه طعام با شاخص استمرار پلت بالاتری باشد نشان دهنده این است که پلت اکثر می تواند، پیشین از تغذیه سالم باقی بماند . برای خوراکهای آسیاب گردیده نیز این روش می تواند مسئله به کار گیری قرار گیرد . بخش اعظمی از خوراکهای پلت توسط بارگیری، ذخیره کردن، مته نمونه برداری و انتقال به فارم تخریب می شوند . دستکاری در طعام کیفیت پلت را کاهش می دهد و در بخش اعظمی از وقتی که پلت به فارم می رسد به طور دورازشوخی درصد پلت بی نقص کاهش می یابد، به همین جهت نیاز به انتقال اتومات غذا وسیستم مدیریتی قوی شم می گردد . نتیجه گیری باتوجه به بحثهای بالا میتوان اذعان کرد که نقش مؤثر فرآوری در جیره های طیور انکار نایذیر هست و فرآوری طعام اثر زیادی در بهبود عملکرد طیور دارااست . همینطور درمیان فرمهای فرآوری خوراک، دقت به پلت به حافظه تأثیر در بهبود بازده ساخت و ارتقا وزن نسبت به سایر فرآوری ها (آردی وکرامبل) اکثر مد لحاظ قرار گرفته است . به کار گیری از فرآوری های نو نظیر اکسپندرها و اکسترودرها در جیره های طیور اگر چه به میزان جزئی موجب تخریب اجزای با اهمیت به حرارت جیره ، نظیر ویتامینها وآنزیمها می گردند، اما دارای مزایایی هستند که می توانند موجب بهبود بازده جیره گردند، به طوری که این فرآوری ها می توانند موجب افزایش امکان استعمال ازموادمغذی جیره ، کاهش موادضد تغذیه ای جیره ، کاهش آلودگی می جیره و به طور کلی موجب افزایش بازده غذایی، افزایش پرورش و بهبود ضریب تبدیل غذایی شوند . در واقع این فرآوری ها برای ارتقا بازده پلت مسئله استعمال قرارمی گیرند وکارایی پلت را افزایش می دهند . به طور کلی در یک پاراگراف می توان گفت، بدون فرآوری خوراک صنعت طیور نمی توانست تا به این حد ترقی نماید .
ادامه مطلب : تأثیرفرآوری در ارزش تغذیه ای جیره طیور

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : جیره ,فرآوری ,تغذیه ,طیور ,آسیاب ,حرارت ,مواد مغذی ,جیره پلت، ,آسیاب کردن ,جیره طیور ,فرآوری خوراک ,ضریب تبدیل غذایی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تشکیل وتحکیم بنیانهای خانواده زندگی بنفش من، بدون من سایت ملو || دانلود آهنگهای جدید اتوماسیون صنعتی نمونه کارهای مهدی سلیمانی ناب زيست بزرگترين توليد کننده و تامين کننده تجهيزات آب و فاضلاب وبلاگ رسمی لوازم تخصصی قنادی بوغدا Tonie هدفون شرکت طراحي سايت و سئو اهوراوب