بر اساس نتایج یک مطالعه از دانه ماشک مى توان تا سطح 10 درصد در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى استفاده کرد .
دستگاه جوجه کشی
قاسم پور حسابى پژوهشگر راس تحقیقات و منابع طبیعى استان کرمانشاه در مطالعه اى به بررسى اثرات به کارگیری از سطح ها متعدد دانه ماشک خام و عمل آورى گردیده در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى پرداخته میباشد . دانه ماشک داراى ترکیبات شیمیایى مشتمل بر ماده خشک 31/91 درصد , پروتئین نپخته 80/28 درصد , چربى ناپخته 63 صدم درصد, فیبر خام 97/5 درصد , کلسیم دو دهم درصد , فسفر 44 صدم درصد , خاکستر 36/3 درصد ,مواد آلى 67/96 درصد و انرژى خام 4027 کیلوکالرى در هر کیلوگرم ماده کم آب میباشد . براى اولی توشه درکشور به مراد بررسى اثرات استفاده از دانه ماشک در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى , آزمایشى بر روى جوجه هاى گوشتى یک روزه سویه هوبارد به دوران 42 روز انجام شد و در این آزمایش فاکتورهایى همچون مقدار خوراک مصرفى , ارتقاء وزن و ضریب تبدیل غذایى مسئله بررسى قرار گرفت که بر پایه نتایج بدست آمده مشخص شد از دانه ماشک مى توانایی تا تراز 10درصد در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى به کار گیری کرد . تغذیه مهم ترین عاملى است که در رشد و ارتقا وزن جوجه هاى گوشتى نقش اساسى داشته ومنابع غذایى تامین کننده انرژى و پروتئین , حجیم ترین و پرهزینه ترین بخش خوراک دام و طیور را تشکیل مى دهد و هر سال به حیث نبود این منابع در میهن , مقادیر قابل توجهى از خارج وارد مى شود, بنابراین ضرورت داراست به منابع غذایى داخلى که هنوز ناشناخته است , اعتنا بیشترى کرد . ماشک از پاراگراف منابع غذایى داخلى می باشد که در حالت آب و هوایى کشورمان کشت مى شود , ولى به عامل ناشناخته بودن و عدم مطالعه علمى در قضیه کاربرد این دانه در تغذیه طیور , استفاده از آن در صنعت مرغدارى رایج نمی باشد .
ادامه مطلب :
به کار گیری موثر از دانه ماشک در تغذیه طیور
درباره این سایت