استفاده مفید از دانه ماشک در تغذیه طیور بر اساس نتایج یک مطالعه از دانه ماشک مى بضاعت و توان تا سطح 10 درصد در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى استفاده کرد . قاسم پور حسابى پژوهشگر راءس تحقیقات و منابع طبیعى استان کرمانشاه در مطالعه اى به بررسى اثرات استفاده از سطوح مختلف دانه ماشک خام و کار آورى گردیده در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى پرداخته می باشد . دانه ماشک داراى ترکیبات شیمیایى شامل ماده خشک 31/91 درصد , پروتئین ناپخته 80/28 درصد , چربى ناپخته 63 صدم درصد, فیبر خام 97/5 درصد , کلسیم دو دهم درصد , فسفر 44 صدم درصد , خاکستر 36/3 درصد ,مواد آلى 67/96 درصد و انرژى نپخته 4027 کیلوکالرى در هر کیلوگرم ماده خشک می‌باشد . دستگاه جوجه کشیبراى او‌لین بار درکشور به مراد بررسى اثرات به کارگیری از دانه ماشک در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى , آزمایشى بر روى جوجه هاى گوشتى یک روزه سویه هوبارد به دوران 42 روز انجام شد و در این آزمایش فاکتورهایى همچون مقدار خوراک مصرفى , ارتقا وزن و ضریب تبدیل غذایى قضیه بررسى قرار گرفت که بر پایه نتایج بدست آمده معلوم شد از دانه ماشک مى بضاعت و توان تا تراز 10درصد در جیره غذایى جوجه هاى گوشتى به کار گیری کرد . تغذیه مهم ترین عاملى میباشد که در رشد و ارتقاء وزن جوجه هاى گوشتى نقش اساسى داشته ومنابع غذایى تامین کننده انرژى و پروتئین , حجیم ترین و پرهزینه ترین بخش طعام دام و طیور را تشکیل مى دهد و هر سال به حیث فقدان این منابع در سرزمین , مقادیر قابل توجهى از خارج وارد مى شود, براین اساس ضرورت داراست به منابع غذایى داخلى که هنوز ناشناخته می باشد , توجه بیشترى کرد . ماشک از پاراگراف منابع غذایى داخلى هست که در شرایط آب و هوایى کشورمان کشت مى شود , ولى به دلیل ناشناخته بودن و عدم مطالعه علمى در موضوع کاربرد این دانه در تغذیه طیور , استعمال از آن در صنعت مرغدارى متداول نمی باشد . استعمال از انرژى به وسیله جوجه هاى گوشتى پروتئین و چربى انواع اصلى انتقال انرژى دربدن می باشند تشکیل پروتئین از آمینواسیدهاى جذب گردیده با استعمال از فرایندهایى که احتیاج به میزان قابل مراعات اى انرژى به صورت ATP دارا‌هستند انجام مى گیرد . از طرف دیگر تشکیل چربى مشتمل بر مخلوط استیل کوآنزیم A تیولاز به صورت اسیدهاى چرب بلند زنجیر با گلیسرول حاصل از مسیر شکستن گلوکز به پیروات در حضور انرژى حاصل از کربوهیدارت مورد به کارگیری در همین مسیر رخ مى گیرد . به طور نظرى بازده استفاده از انرژى طعام جهت سنتز پروتئین نسبت به مقدار انرژى مورد استفاده در سنتز چربى تفاوت زیادى ندارد راندمان گزارش شده پروتئین و چربى در عمده جیره هاى کاربردى به طور میانگین 77 درصد مى باشد لکن این ارزیابى بدون اعتنا به این راستی است که بافت هاى متعدد بدن نسبت به تغییرات میزان انرژى مصرفى برخورد متفاوتى دارند همینطور بررسى هاى نظرى این واقعیت را نادیده مى گیرند که عامل ها مختلف تغذیه اى بر بازده استفاده از انرژى اثر گذار بوده و از این رو منجر به تاثیر فاکتورهاى متفاوت تغذیه اى بر راندمان استفاده از انرژى و اختلاف در نسبت هاى چربى به پروتئین در مال نهایى خواهند شد . میزان ذخیره چربى و پروتئین در بدن پدیده بیولوژیکى مهمى بوده لذا هنگام عرضه کالا به بازار ضمن دقت به افزایش وزن و راندمان غذایى مى بایست موضوع دقت قرار گیرد . افزایش تقاضا براى جوجه هاى داراى میزان و ترکیبات یکسان توسط کسانى که فعالیت فرآورى انجام مى دهند سبب دقت عمده به تهیه جیره ها جهت دستیابى به وزن و ترکیبات بدنى یگانه شده است همینطور علم عمومى نسبت به ارتقا بى مسئله چربى در جنازه و احتمال به خطر افتاده سلامتى درحال ارتقاء مى باشد براین اساس تقاضا براى لاشه هاى داراى مقادیر خاصى از پروتئین و چربى در هم اکنون ارتقاء می باشد همان گونه که بیش از این نشان داده گردیده بعضى عوامل تغذیه اى مى توانند نسبت چربى به پروتئین جنازه را از شیوه تاثیر بر روى استعمال از انرژى و ابقا آن در تن تغییر‌و تحول دهند در نظر دریافت کردن دست اندرکاران تغذیه اى مثل مقدار انرژى جیره ، مرجع انرژى و نسبت انرژى به پروتئین فارغ از شک باعث بهبود پرورش و ترکیبات لاشه در راستاى تامین رضایت مصرف کنندگان و کسانى است که عمل فرآورى لاشه را انجام مى دهند . اثرات مقدار انرژى جیره ارتقا انرژى کمى اکثر ازمقدار ضروری غیر از ارتقاء چربى ذخیره و افت اندک در اندازه رویش خلل ها قابل اعتنا دیگرى ایجاد نخواهد کرد . این مورد به واسطه این راستی می باشد که با ارتقاء تراز انرژى جیره حیوان بامصرف اندک طعام انرژى کافى بدست مى اورد از این رو مصرف پروتئین کمتر از مقدار حتمی جهت رویش و تولیدطبیعى خواهد بود با افزایش چشمگیر انرژى جیره مصرف غذا اندک گردیده و کمبود پروتئین ، مواد معدنى و ویتامین ها پیش خواهد امد در نتیجه احتمال کاهش رویش و ارتقاء چربى جنازه یار با علائم نبود پروتئین ، مواد معدنى و ویتامین ها وجود خواهد داشت . زیر موقعیت محیطى خنک و معتدل ونیز وضعیت محیطى گرم حد انرژى قابل متابولیسمى جیره حدود 2600 و 2400 کیلوکالرى در کیلوگرم جیره مى باشد . در سطح های ذیل خیس از این حد جوجه ها به سختى کارکشته به ارتقا طعام مصرفى جهت تامین انرژى مسئله نیاز روزانه بوده لذا رشدو اندازه ذخیره چربى جنازه کاهش خواهد یافت هنگام مصرف جیره هاى داراى انرژى پایین بافت هاى پروتئینى بدن به خواسته تامین انرژى مسئله نیاز به کار گیری شده و چنین فرآیند محاسبه چیره مى تواند داراى شدت کافى جهت تحت تاثیر قراردادن اعمال حیاتى بدن را داشته باشد .
ادامه مطلب : استفاده مفید از دانه ماشک در تغذیه طیور

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : انرژى ,پروتئین ,جیره ,چربى ,درصد ,جوجه ,دانه ماشک ,انرژى جیره ,جیره غذایى ,غذایى جوجه ,تغذیه طیور ,تامین انرژى مسئله ,منابع غذایى داخلى
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

مطالعات مهندسی ژئوفیزیک (اکتشاف آب زیر زمینی، اکتشافی ژئوتکنیک، معدن) Cheryl زندگینامه گهربار حضرت امام سجاد (ع) این اقلیت یک نفره مجله اینترنتی آوای بوف to open out my heart bestideasandtools Hannah لیزینگ خودرو علمی