طرح کاهش سن و وزن کشتار مرغ، خیر تنها برای مصرفکننده داخلی به صرف است، بلکه تسهیل پروسه صادرات را نیز به هم پا خواهد داشت .
هر چند طرح کاهش سن و وزن کشتار مرغ از آذرماه سال قبلی بهطور دور از شوخی کلید خورد، اما آن گاه از افزایش قیمت جوجه یکروزه اجرای طرح از متن به کناره رفت . زیرا عمده مرغدارها تصور میکردند که بالا رفتن نرخ جوجه را می بایست با ارتقا وزن در مال پایانی جبران کنند . به عبارتی مرغدارها وزن بالای مرغ هنگام کشتار را خط مش نجاتی برای گریزو فرار از هزینه بالای نهاده حیاتی قلمداد میکردند . این در حالی میباشد که سهم ارزش جوجه در نرخ تمامشده جنس زیر ۱۵ درصد برآورد میشود و نقش حساس در هزینهها را طعام مصرفی بر عهده داراست . دستگاه جوجه کشی
با اجرای طرح کاهش سن و وزن کشتار مزایایی قسمت مرغدار میگردد که از فروش مرغ با وزن بالا بهصرفهتر خواهد بود . طبق پژوهش ها صورتگرفته توسط کارشناسان، در میان ضریب تبدیل طعام مصرفی و سن گله ارتباط مستقیم برقرار است، بهطوری که در ۳۵ روزگی اگر این عدد ۱,۷ واحد باشد در ۴۹ روزگی به بالای دو خواهد رسید؛ بنابراین شاخص ضریب تبدیل میتوان محاسبه قابل تأملی از چگونگی تبدیل هر کیلوگرم طعام به گوشت را به سناریو بگذارد . بهعنوان نمونه زمانی ضریب تبدیل از ۲ .۰۷ به ۱ .۸۵ میرسد، مصرف دان برای تولید حدود دوهزار بدن گوشت مرغ حدود ۶۰۰ هزار بدن کاهش خواهد یافت؛ براین اساس با توجه به اندازه ساخت گوشت مرغ در کشور، صرفهجویی حدود ۷۶۰ میلیارد تومانی در هر سال رخداد خواهد زمینخورد . این در حالی می باشد که مقدار تلفات در ۳۵ روزگی کمتر از چهار درصد و برای ۴۹ روزگی حدود ۶ .۵ درصد برآورد شده می باشد . قبل از اینها احتمال سرگرم شدن گله به اشکال بیماریها با قلیل شدن زمان رویش کاهش یافته و درصد بیماریهایی مانند آسیت، سندرم مرگ ناگهانی و گونه های بیماریهای متابولیکی که در سنین بالا شایع است، افت چشمگیری خواهد داشت .
بررسیهای انجامشده به وسیله دانشمندان مجارستانی نشان می دهد که با فرض در نظر دریافت کردن ۱۶ روز فاصله جوجهریزی مقدار نتیجه در سنین مختلف، متفاوت هست . بهعنوان نمونه کشتار در سن ۳۵ روزگی به ازای هر مترمربع در سال حدود شش یورو نصیب مرغدار مینماید و در سن ۴۹ روزگی این عدد به کمتر از ۲,۵ یورو کاهش میِیابد، این در حالی می باشد که کشتار در سن ۴۲ روزگی بیشترین فیض و به عبارتی ۱۰ یورو را در پی خواهد داشت .
امکان جوجهریزی اکثر در واحد تراز برای واحدها و ارتقا بهرهوری، رونق واحدهای تولیدکننده جوجه یکروزه و مهمتر از تمامی نزدیک شدن صنعت طیور به استانداردهای جهانی از دیگر مزایای اجرای طرح کاهش سن و وزن کشتار است .
از زاویه بازار، کاهش سن و وزن کشتار کیفیت گوشت تولیدی را به مراتب ارتقا داده و چربی و ضایعات کمتری را به همپا دارد؛ براین اساس درصد کمتری از پولی که مصرفکننده برای خرید مرغ میپردازد، هدر می رود . ضمن اینکه ارتقا ماندگاری جنازه در سردخانه، ذخیرهسازی را تسهیل کرده و قابلیت صادرات را زیاد می کند .
طبق آخری تحقیقات بهعملآمده توسط پژوهشگران داخلی و خارجی، بهنظر میرسد شایسته ترین سن برای کشتار مرغ در میان ۳۷ تا ۴۲ روزگی باشد . این در حالی میباشد که متوسط سن کشتار در واحدهای کشور ایران دربین ۴۵ تا ۴۸ روز برآورد میشود . این دستور نهتنها افزایش هزینههای غذا و هزینههای جانبی را بالا میبرد، بلکه کیفیت گوشت را هم پایین آورده و بضاعت و توان رقابت در بازارهای جهانی برای صادرات مرغ را سلب میکند .
ادامه مطلب :
بهترین زمان برای کشتار مرغ ؟
درباره این سایت