پلت کردن عبارت است از در معرض بخار آب قرار دادن طعام آسیاب شده و سپس خروج غذا داغ ومرطوب از باطن دستگاه پلت زن با فشارسپس بوسیله جریان هوا خشک کردن . دستگاه جوجه کشی رطوبت اضطراری جهت پلت کردن 15-18% می باشد در موضوع خوراکهای بافیبر بالا رطوبت بیشتری نیاز می‌باشد . از موادی مثل لیگنوزول ، بنتونیت ویا ملاس به عنوان مواد چسبان استعمال می شود . به کار گیری 10-15%گندم وتا حد کمتری جو در جیره هاسبب ایجاد پلتی با استحکام خواهد شد . اما با توجه به هزینه بالا به کار گیری از 2% آب مازاد کافی است . دراین راه و روش دوران کمتری صرف میل کردن می شود به این ترتیب احتیاجات انرژی کاهش می یابد . خاصیت پلت کردن : کا هش ماهیت گردوخاکی – افزایش خوشخوراکی- ارتقا مصرف – افزایش سعی وزن و کاهش مصرف انتخابی . در طیور وخوک تغذیه با پلت سرعت پرورش را تا 15% و بازده خوراک را 5-10% افزایش می دهد . معایب پلت کردن : پلت کردن هر بدن غذای آسیاب شده 3-5 دلارمی باشد . غذا گذشته از پلت شدن حتماً باید آسیاب گردیده باشد . جیره های حاوی چربی و فیبر بالا به مشقت پلت می شوند . با استفاده پلت برای گاوهای شیری به علت کاهش مقدار استات چربی شیر کاهش می یابد . اشکال پلت : 1- حبه ای : که جیره های طیور به این صورت هست . 2-مکعبی : این منش نسبتا تازه می باشد ، مقدار ذرات در حدود 2 .5 سانتیمتر میباشد . در این رویکرد ما احتیاجی به آسیاب کردن نداریم واز اسپری آب به کار گیری می شود . یونجه خشک بهترین نوع مکعبی میباشد . فاکتورهای موثر بر کیفیت پلت براساس مطالعاتی که ریمر در سال 1992 انجام داد، ابلاغ کرد که کیفیت پلت به فاکتورهای تحت بستگی دارااست . 1 . جیره فرموله گردیده 2 . مقدار ذرات 3 . وضعیت پلت 4 . ویژگیهای قالب پلت 5 . خنک سازی وخشک کردن تعیین کیفیت پلت کیفیت پلت معمولاً با بکاربردن شاخص PDI (شاخص تداوم پلت) گزینش می گردد(ASAE 1997) .درواقع PDI تستی میباشد که درآن جیره پلت به فیس آویزان در جعبه ای اختصاصی در وقتی معلوم قرار می گیرد، که درطی این دوره خوراک تحریک شده وانتقال می یابد و مورد ارزیابی قرار می گیرد (فایرفیلد 1994 ) . سپس از پایان حرکت، نسبت خاکه به پلت کامل درآغاز، به عنوان شاخص پلت درنظر گرفته می شود . بدین ترتیب هرچه غذا با شاخص تداوم پلت بالاتری باشد نشان دهنده این میباشد که پلت بیشتر می تواند، گذشته از تغذیه سلامت باقی بماند . برای خوراکهای آسیاب شده هم این خط مش می تواند موضوع استفاده قرار گیرد . اکثری از خوراکهای پلت بوسیله بارگیری، ذخیره کردن، مته نمونه برداری و انتقال به فارم تخریب می شوند . بازنویسی در غذا کیفیت پلت را کاهش می دهد و در بخش اعظمی از زمانی که پلت به فارم می برسد به طور بدون شوخی درصد پلت بدون نقص کاهش می یابد، به همین جهت نیاز به انتقال اتوماتیک غذا وسیستم مدیریتی قوی شم می گردد . مزایای پلت و استعمال کردن از آن در طعام طیور علمی، کاربردی - رویه رایج پلت سازی عبارت میباشد از در معرض بخار آب قراردادن غذا آسیاب شده ، بعد خروج غذا داغ و مرطوب از باطن پلت زن با یاری فشار . این پلت ها آن‌گاه توسط جریان سرعت بالا هوا سریعاً سرد و کم آب میشود جیره ها را میتوان تا دمای 85 مرتبه سانتی گراد سوای هراس از تخریب ویتامین یا این که کاهش وزن ایجاد پرنده با حداکثر قابلیت و امکان ایجاد پلت در ساعت فراهم نمود . غذای پودری توسط خودرو های پلت در شرایط بخار و فشار و حرارت 70-85 درجه سانتی گراد به پلت تبدیل می‌شود . حدود 60% غذاهایی که در مرغداری مصرف میشود به چهره پلت می باشد و در این فرایند تغییراتی در دان تولید می‌شود . 1- تغییرات فیزیکی :موجب ارتقاء تراکم ذرات غذایی می گردد و طیور با جنبش کمتری غذای موضوع نیاز را بدست می آورند و لذا انرژی آنان صرف رشد و ساخت می شود . 2- تغییرات شیمیایی:حرارت بخار آبی که در حین پلت داده می‌شود مواد مزاحم رویش را که در برخی از مواد غذایی وجود دارااست از فی مابین می برد و در فیض با تغذیه پلت، رشد بهتری حاصل می‌گردد . مزایای پلت کردن خوراک 1- چون غذا به صورت همگن و یکنواخت میباشد قابلیت و امکان گزینش در خوراک را از پرنده سلب می نماید و همگی قسمتهای جان دار در غذا بالاجبار به وسیله پرنده به کار گیری می گردد و همه گله به یک مقدار از مواد مغذی مصرف مینمایند . 2- پلت نمودن تحت فشار و دمای بالا(70 تا85 مرتبه سانتی گراد)انجام می‌شود که موجب عملیات زیر در طعام میشود: الف)بهبود کیفیت مواد که سبب لیگنین زدائی و ژلاتینه شدن مواد نشاسته ای می شود و قابلیت و امکان هضم را بالا می موفقیت . ب)عوامل ضد تغذیه ای و مانع پرورش و باکتریها و آلودگی های می از قبیلE- - Coli و سالمونلا عمل خود را از دست ارائه میکنند . ج)تاثیر منفی پلی ساکاریدهای غیرنشاسته ای بر ویسکوزیته محتویات دستگاه گوارش کاسته می گردد . ارتقاء ویسکوزیته بوسیله پلی ساکاریدها باعث جذب آب در دستگاه گوارش سبب ساز کاهش سرعت نفوذ مواد مغذی و منجر کاهش قابلیت هضم می شود ، مواد هضم نشده با ویسکوزیته بالا ایجاد مدفوع فراوان چسبناکی می نماید که مشکل ها بستر چسبناک و مرطوب را به وجود می آورد بنابراین با تولید طعام به چهره پلت سبب کاهش ویسکوزیته پلی ساکارید غیر نشاسته ای شده و امکان هضم بالا می رود . 3- کاهش اندازه به هدر رفتن غذا که طی کار جابجایی و وزش باد و… گوشه ای از مواد ریزتر و سبکتر را از دست میدهد که ممکن هست ویتامین ها و مواد معدنی باشند که در فیض از در بین رفتن این مواد مغذی سبب ساز کاهش سعی گله می‌گردد . بطور کلی مقدار پرت و ضایعات را تا 10% کاهش می‌دهد . 4- بازه زمانی مصرف غذا را کاهش می دهد که این امر بخصوص در بخشها گرمسیری حائز اهمیت می باشد . 5- در شرایطی که تحریکات عصبی یا این که تنش وجود دارد، میزان مصرف خوراک کاهش می یابد ، لذا مصرف طعام به چهره پلت مواد مغذی موضوع نیاز را آماده می کند . 6- از آنجایی که مصرف چربی در مرغداری به دلیل: خطر خرابی ، خلل ها نگهداری ، مخلوط نشدن یکنواخت خوراک» به راحتی قابلیت پذیر نمی باشد، این مواد به طور همگن در پلت قابل مصرف است . 7- منجر کاهش گرد و غبار می شود و از پیدایش بیماری تنفسی نظیر CRD پرهیز می نماید . 8- اقتدار ماندگاری غذا پلت از طعام آردی بسیار اکثر می باشد .
ادامه مطلب : معرفی دستگاه پلت ساز

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

فن آوری اطلاعات امیـلی در روسیــه نگین کویر محصولات حسین زهرا با ما ديجيتال مارکتر شو SHAHINSOFT Julie همه چی موجوده