امروزه به برهان پیشرفت دانش در مورد های ژنتیک و بیو تکنیک مرغ هایی با سرعت رویش و وزن گیری بالا ساخت میگردد که این کار باعث میگردد که مرغ نسبت به عامل ها محیطی حساستر و مقاومت اون هم کمتر بشود از طرف برای نتیجه دهی عمده و صرفه اقتصادی محافظت طیور به فیس خیلی متراکم باعث گردیده طیور به طور ارگانیک حاذق به تامین احتیاجات نشه و احتیاجات می بایست ظریف حساب و کتاب بشود . یک مدیریت کارکشته می بایست می بایست روزمره وضیت گله را در دست گرفتن و بازرسی کند و چون علایم استارت بیماری در گله بطور ناگهانی و سرعت بالا پدیدار نمیشود بلکه بمرور و تدریجی با نشانه ها خاص وارد گله می گردد که این علامتها بایستی بوسیله حواس پنجگانه تشخیص داده بشود منجر یشگیری از بیماری می شود .
دستگاه جوجه کشی
1-بینایی : اولین حسی که باید در گله استفاده نمود مشاهده رکورد ها و طریق عمل و وضع و اوضاع کلی جوجه ها و گله میباشد که نشان دهنده بخش اعظمی از واقیت ها در گله میباشد . تاج ها رنگ پریده ، چشم های کدرو غیر روشن ، ظاهر مالامال های غیر شفاف و پر های افتاده و ژولیده نشان دهنده وضعیت غیر عادی در گله میباشد . جمع شدن گله ، چرت زدن ، عدم تحرک گله ، اثر ها زخم و کانی بالیسم ، وجود انگل های فرنگی مثل مایت را میتوان با استفاده از چشم تشخیص بخشید . مشاهده گردو خاک در آشیانه علامت بد بودن تهویه و رطوبت زیادی است . همینطور موقعیت مدیر چگونگی استعمال از وسائل و تجهیزات ، طریق کار آبخوری ها و دانخوری های خود کار و مقدار و تعداد آنها وضعیت ریزش آب از آبخوری و تعداد و نحوه فعالیت تهویه هم چنین وضعیت خوراک از نظر رطوبت و ککی بودن منظره ظاهری بستر .
2-حس شنوایی : هرگونه صدای غیر عادی که در گله وجود داشته باشد نشانه مسئله ای در گله میباشد . به تیتر نمونه وقتیکه در سالن جوجه ها حرارت ناچیز میباشد ، جوجه ها صدای مخصوص کوتاهی نظیر جیر جیر کردن راز وارد میکنند و به وسیله شم شنوایی میتوان به وجود بیماری های تنفسی در گله پی پیروزی ، وجود عطسه ، سرفه ، صدای خرخر، و سوت کشیدن از بینی ادله وجود بیماری های تنفسی در گله می باشد .
3-حس چشایی : این حس نیز به کمک بازدید کننده میرسد . قرقره کردن آب تا حدودی سنگین بودن آب را نشان می دهد ، همینطور چشیدن غذا کیفیت طعام را نشان می دهد . به خصوص چنانچه نمک آن فراوان باشد یا از پودر ماهی با کیفیت نا مناسب استعمال شده باشد .
4- شم بویایی : رایحه کردن غذا و حس بوی غیر معمولی در آن ، بوی کپک در طعام ، حس کردن بوی آمونیاک ، و سایر گازهای غیر عادی و خطر ناک در لانه به وسیله بینی و حس بویایی به بازدید کننده امداد میکند . معمولا در لانه آمونیاک نباید بلا فاصله آن گاه از ورود حس شود . وجود آمونیاک در آشیانه میتواند دلیلی بر بد بودن تهویه و رطوبت بسیار بستر است .
5-حس لامسه : چنانچه آب آشامیدنی لمس شود حرارت دوچندان و حرارت کم آب را میتوان احساس نمود . طعام و انتخاب رطوبت آنان و همینطور لمس مرغ ها از هر نظر انتخاب حرارت تن وجود تب و غده ، به بسیاری مسائل میتوان پی پیروزی . از اینرو بازدید روزمره گله بوسیله متخصص نباید بطور سرسری انجام گیرد بلکه بایستی با اعتنا و طاقت انجام گیرد در این مسئله می بایست از تمام احساس پنجگانه به کارگیری گردد در این فیس گله ای سالم و راز هم اکنون رشد خواهیم بخشید .
ادامه مطلب :
استفاده از حواس پنجگانه در مدیر طیور
درباره این سایت