مزایای حاصل از فرآوری خوراک مدتها پیش برای صنعت طیور مشخص و معلوم شده میباشد . امروزه عمده خوراکهای طیور پس از مخلوط شدن متحمل نوعی فرآوری می شوند . بهبود راندمان غذا می تواند دراثر ارتقاء قیمت غذا به دلیل استریلیزه شدن، ارتقا خوشخوراکی و نیز بهبود قابلیت دسترسی مواد مغذی باشد . به علاوه فرآوری غذا می تواند احتیاجات مواد مغذی را از طرز تاثیر بر فعالیتهای مرتبط با مصرف خوراک تغییر‌و تحول دهد . طیوران انرژی کمتری را جهت مصرف غذا به کارخواهند برد، لذا انرژی بیشتری جهت رشد دراختیار خواهند داشت . دستگاه جوجه کشی به خیر قابل فهم هست که حالت وکیفیت طعام بیشترین قیمت مفهوم دار را در تولید جوجه های گوشتی دارا‌هستند . گونه های فرآوری مواد غذایی تشکیل دهنده جیره به طور کلی بعضا از اجزای جیره قبل ازاینکه به چهره ادغام درآیند و به تیتر جیره ای بدون نقص زمینه استعمال قرارگیرند، نیاز به فرآوری دارند تا خوبتر بتوانند احتیاجات مواد مغذی طیور را برطرف سازند وهمچنین با از در میان رفتن مانع های تغذیه ای موجود درآنها، کمترین تاثیر زیان آور را بر سالم طیور بگذارند . فرآوری هایی که برای اقلام دانه ای گذشته از ورود به جیره مسئله به کار گیری قرار می گیرند عبارتند از: ۱) Cooking: دراین راه و روش پخته شدن دانه ها به وسیله روشها ودستگاههای متفاوت فیس می گیرد . به طور نمونه در مورد سویاها ابتدا خیساندن آنها فیس می گیرد و بعد از آن به مقطع دست کم ۳۰ دقیقه جوشانده می شوند وسپس پهن می گردند تاخشک شوند و زمینه استعمال قرار گیرند . ۲) Micronising: دراین رویکرد که از پرتوهای مادون قرمز استعمال میشود دراثر بازخورد پرتوها به مولکولهای دانه، گرما ایجاد شده وموجب تخریب ممانعت کننده ها می شود و هم سلولهای چربی شکسته گردیده وانرژی بیشتری بدست می آید (درمورد دانه سویا) . ۳) Flaking: در این فرآوری با تزریق بخار در بین دوغلطک وعبور دانه ازاین غلطکها فلکینگ یا این که فلس شدن واقعه می افتد . ۴) Toasting: در این شیوه از از حرارت خشک استفاده می شود و در انتهای عمل رطوبت دانه ها (به طور مثال برای دانه سویا ) حدود ۳۰ درصد کاهش می یابد . جايگاه حرارتی که برای این مراد به کار گیری می شود، درمحدوده ای از ۱۱۰ تا ۱۶۸ مرتبه سانتیگراد، بسته به جور دستگاهی که به کارگیری می شود، قرار دارد . ۵) ExtrusionوExpansion : دراین دونوع فرآوری ، مواد خوراکی، جايگاه حرارت وفشار بالایی را برای مدت کوتاهی تحمل می کنند . این دونوع فرآوری از حیث ازبین رفتن مواد ضد تغذیه ای وبهبود امکان به کار گیری از آمینواسیدها وانرژی، دراقلام خوراکی مزیت بالایی دارا‌هستند . فرآوری جیره آسیاب کردن به تیتر چکیده از فرآوری خوراک مسئله دقت می باشد و می تواند گذشته یا این که آن‌گاه از مخلوط کردن طعام (عموماً بعد از آن از مخلوط کردن خوراک) به وسیله آسیاب چکشی یا این که آسیاب غلطکی رخ گیرد . در آسیاب چکشی اندازه پرده آسیاب می تواند گوناگون باشد (معمولاً در محدوده ای از ۳ تا ۱۰ میلی متر) که بستگی به درشتی موضوع نیاز ذرات آسیاب گردیده داراست . در یک آسیاب غلطکی مواد از در بین دو غلطکی عبورمی نماید که ترک دربین دو غلطک، برای تغییر دادن ریزی ذرات آسیاب تهیه شده می‌باشد . به طور همگانی آسیابهای غلطکی برای ایجاد ذرات درشت بکار می فرآیند اماذرات ریز، با یکنواختی مشابه با آسیابهای چکشی، در آسیابهای غلطکی هم می توانند ایجاد شوند . درهر دوحالت میزان ذرات تولیدی به فاکتورهایی نظیر مدل دانه وسرعت آسیاب کردن بستگی دارااست . علاوه بر آسیاب کردن خوراک، فرآوری های فیزیکی دیگری مثل توربولاتورهای شیب دار،توربولاتورهای باظرفیت بالا،کتل، راپینر، بوکامکتورها، سیستم SIRT ، اکستروژن و اکسپنشن نیز وجود دارا‌هستند که تمامی دارای خصوصیات، بازه زمانی و جايگاه حرارت گوناگون می باشند . به عنوان مثال در توربولاتورها بازه برهه زمانی حرارت دادن کوتاه می باشد درحالی که در سیستم SIRT زمان مدت حرارت دادن تا ۱۰ دقیقه می تواند باشد . رتبه حرارت در توربولاتورها، در محدوده ای از ۸۵ ۵۰ سکو سانتیگراد ایجاد می شود، البته در اکسپندر ها وکمپکترها این محدوده می تواند تا ۱۲۰ مرتبه سانتیگراد هم تامین گردد . در اکستروژنها واکسپنشنها غذا با یک سکو حرارت بالا برای یک بازه کوتاه حرارت داده شده، در حالی که از در بین یک قالب گرم عبور داده می شوند . یک تفاوت اکثر ای که میان این دو دسته فرآوری وجود داراست این می‌باشد که در اکسپنشنها صرفا قبل از ورود طعام به محل پیچ خوردگی در دستگاه، جايگاه حرارت ۹۰ ۸۰ جايگاه سانتیگراد داده می شود، درحالی که در اکستروژن این گرما وجود ندارد، امافشار بیشتری به وسیله بخش پیچ دار دستگاه اعمال می گردد . فرآوری دیگری که موردتوجه می باشد، به کار گیری از سیستم پاستوریزاسیون غیر هوازی می‌باشد که مشتمل بر احتراق سوخت گازی در حضور آب می‌باشد که نتیجه آن ایجاد گازی داغ با درجه حرارت ۸۰ رتبه سانتیگراد می باشد، البته ارتقاء اندازه رطوبت دراین سیستم نسبت به بقیه سیستم ها بالا نمی باشد . اشکال فرم های فیزیکی جیره جیره هایی که در تغذیه طیور مورد به کارگیری قرار می گیرند به سه فرم آردی ، کرامبل و پلت می باشند . جیره آردی فرمی از خوراک میباشد که در آن مواد غذایی پس از ترکیب شدن تحت تأثیر آسیاب قرار گرفته و به فرم پودر یا این که آرد در می آیند که در واقع به دوصورت آردی گرم و آردی سرد فرآوری می شوند . جیره کرامبل به به عبارتی جیره پلت با مقدار کوچکتر گفته می شود که بعد از زمان استارتر به جوجه های گوشتی خورانده می شود . اما سو‌مین نوع فرآوری طعام که به اسم فرآوری پلت معروف است، کاربرد وسیعی دارااست وامروزه به میزان زیادی در جیره ها از آن استفاده می گردد . پلت کردن در واقع تبدیل غذاهای پودری به دانه هایی به اندازه ۴ تا ۵ میلیمتر می باشد، که در مقایسه با جیره آردی دارای مزایای دوچندان تغذیه ای می باشد . اثرات موثر پلت کردن جیره بر تلاش طیور توسط محققین متعددی گزارش شده می‌باشد (هال و همکاران، ۱۹۶۸ ؛ موران، ۱۹۸۹ ؛ آکار و همکاران، ۱۹۹۳ ؛ شیدلر، ۱۹۹۱ و ۱۹۹۵ ؛ موریتز و همکاران، ۲۰۰۱ ؛ مک کنی و تیتر، ۲۰۰۴) . این بهبود وزن بدن و ضریب تبدیل غذایی در سود پلت کردن جیره ، مثال ای از تأثیر یک فاکتور غیر تغذیه ای در ارتقا قیمت انرژی زایی مؤثر جیره تغذیه شده می باشد که ممکن میباشد به ارتقاء قیمت غذایی جیره و یا این که کاهش احتیاجات پرنده و یا این که به هر دو نسبت داده شود . در چهره استعمال از جیره پلت، پرنده بازه کمتری را صرف طعام تناول کردن خواهد کرد، لذا با کاهش فعالیت پرنده، اندازه احتیاجات محافظت آن هم کاهش خواهد یافت . این دستور توسط جنسن وهمکاران در ۱۹۶۲ نیز گزارش گردیده می‌باشد . آنها همچنین ابلاغ کردند که چکیده از بهبود کاربرد جیره پلت، به علت مصرف کمتر انرژی درهنگام تغذیه می باشد . به عبارت دیگر استفاده از جیره پلت، انرژی صرف گردیده پرنده برای خوراک میل کردن را کاهش می دهد و امکان دسترسی حیاتی مواد مغذی و انرژی را نیز ارتقاء می دهد . جنسن و همکاران (۱۹۶۵) برای ثابت این نظریه که خوراکهای پلت شده هزینه انرژی پرنده را تعدیل می کنند، تحقیقی را انجام دادند و مشاهده نمودند که طیوران تغذیه گردیده با جیره پلت در مقایسه با جیره آردی، تعداد دانخوری کمتر و بازه مصرف طعام کمتری را داشتند، هر یک سری اندازه مصرف طعام آنان تفاوت چندانی نداشت . هرچند سعی جوجه ها گوشتی با تغذیه جیره پلت بهبود می یابد اما بنظر می رسد که این راه تغذیه دارای مضراتی نیز باشد . ارتباط ای در میان تغذیه پلت و بعضا از بیماریهای متابولیکی چشم گردیده می‌باشد . ارتقا مقدار رویش ناشی از تغذیه جیره پلت ممکن می‌باشد مرگ و میر را به استدلال آسیت، دیسکندروپلازیای درشت نی خصوصاً در پرنده ها نر افزایش دهد (هاونستین وهمکاران ۱۹۹۴) . به طور کلی معایب پلت عبارتند از ۱ . بالابودن هزینه ۲ . کانی بالیسم ۳ . کاهش در ایجاد تخم مرغ به علت چاق شدن ۴ . خیسی بستر به علت مصرف آب اکثر ۵ . آسیت ۶ . دیسکندروپلازیای درشت نی ۷ . ازبین رفتن برخی از مواد مغذی اساسی به حرارت در طی پلت کردن . فاکتورهای اثر گذار بر کیفیت پلت براساس مطالعاتی که ریمر در سال ۱۹۹۲ انجام داد، بیان کرد که کیفیت پلت به فاکتورهای زیر بستگی داراست . ۱) جیره فرموله شده ۲) میزان ذرات ۳) حالت پلت ۴) ویژگیهای قالب پلت ۵) خنک سازی وخشک کردن گزینش کیفیت پلت کیفیت پلت معمولاً با بکاربردن شاخص PDI (شاخص دوام پلت) تعیین می گردد(ASAE ۱۹۹۷) .درواقع PDI تستی میباشد که درآن جیره پلت به رخ معلق در جعبه ای منحصر در وقتی معین قرار می گیرد، که درطی این دوره خوراک تحریک شده وانتقال می یابد و موضوع آنالیز قرار می گیرد (فایرفیلد ۱۹۹۴ ) . آنگاه از پایان حرکت، نسبت خاکه به پلت کامل درآغاز، به تیتر شاخص پلت درنظر گرفته می شود . بنابراین هرچه طعام با شاخص تداوم پلت بالاتری باشد نشان دهنده این هست که پلت اکثر می تواند، گذشته از تغذیه سلامت باقی بماند . برای خوراکهای آسیاب گردیده نیز این رویکرد می تواند موضوع به کارگیری قرار گیرد . اکثری از خوراکهای پلت بوسیله بارگیری، ذخیره کردن، مته نمونه برداری و انتقال به فارم تخریب می شوند . دستکاری در خوراک کیفیت پلت را کاهش می دهد و در بخش اعظمی از وقتی که پلت به فارم می رسد به طور بدون شوخی درصد پلت بدون نقص کاهش می یابد، به همین جهت نیاز به انتقال خود کار غذا وسیستم مدیریتی قدرتمند احساس می گردد . نتیجه گیری باتوجه به بحثهای بالا میتوان گفت که نقش مؤثر فرآوری در جیره های طیور انکار نایذیر میباشد و فرآوری طعام اثر زیادی در بهبود کارایی طیور دارد . همچنین درمیان فرمهای فرآوری خوراک، اعتنا به پلت به خاطر تأثیر در بهبود بازده ساخت و ارتقا وزن نسبت به سایر فرآوری ها (آردی وکرامبل) عمده مد حیث قرار گرفته است . استعمال از فرآوری های جدید نظیر اکسپندرها و اکسترودرها در جیره های طیور اگر چه به میزان جزئی موجب تخریب اجزای حساس به حرارت جیره ، مانند ویتامینها وآنزیمها می گردند، اما دارنده مزایایی میباشند که می توانند موجب بهبود راندمان جیره گردند، به طوری که این فرآوری ها می توانند موجب ارتقا امکان استعمال ازموادمغذی جیره ، کاهش موادضد تغذیه ای جیره ، کاهش آلودگی می جیره و به طور کلی موجب ارتقا بازده غذایی، ارتقا رشد و بهبود ضریب تبدیل غذایی شوند . در واقع این فرآوری ها برای افزایش راندمان پلت قضیه استعمال قرارمی گیرند وکارایی پلت را ارتقاء می دهند . به طور کلی در یک پاراگراف می بضاعت و توان گفت، فارغ از فرآوری طعام صنعت طیور نمی توانست تا به این حد پیشرفت نماید .
ادامه مطلب : تأثیر فرآوری در بها تغذیه ای جیره طیور

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : جیره ,فرآوری ,تغذیه ,حرارت ,آسیاب ,طیور ,مواد مغذی ,جیره پلت، ,جايگاه حرارت ,آسیاب کردن ,فرآوری طعام ,ضریب تبدیل غذایی
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

نمایندگی فروش دستگاه تصفیه آب در یزد فروش فلزیاب اینوکر ( invoker ) به همراه تست در خاک Danielle کتابخانه عمومی ارشاد شهرستان طبس آقاي صنايع Christy فروشگاه آنلاین نکت بستری برای ارایه اطلاعات و خدمات مشاغل ایران