اعتنا به فلوئور از حیث فیزیولوژیک در ابتدا به خاصیت سمی آن معطوف شد . در سال 1937مقالات ابتدایی پیرامون خاصیت مسمویت زائی فلوئور در صورت های اکثر وخیم آن، بوسیله Rohlom بصورت مقاله ای کلاسیک ارائه شد . دستگاه جوجه کشی آلودگی صنعتی گیاهان و به کارگیری از فسفات دربردارنده فلوئور به عنوان مکمل های معدنی جهت تسریع پرورش گیاهان توجه محققین را نسبت به چگونگی توزیع فلوئور در خاک، گیاهان و بافت های حیوانی و نیز راه و روش های پیشگیری و در اختیار گرفتن فلوروزین مزمن و هم فاکتورهایی که تحمل نسبت به این عنصر را در دسته های و متعدد حیوانی پایین تأثیر قرار می دهند، برانگیخت . منابع فلوئور: عمده گونه های گیاهی گنجایش محدودی برای جذب فلوئور از خاک دارند، بطور کلی غذای غیر آلوده بندرت می تواند ادله نخستین و دارای اهمیت در فلوروزیس مزمن حیوان ها اهلی باشد . مبداء اساسی فلوئور برای احشام غذاهای تجاری مهیا میباشند که حاوی کامل کننده فسفات غنی از فلوئور می باشند .منابع گوناگون فلورو آپاتیت ( سنگ های فسفاته) بطور وسیعی از نظر مقادیر فلوئور تفاوت دارا هستند که این متعلق به منشاء آنهاست . اما در اکنون حاضر بطور معمول این سنگ ها با استفاده از حرارت فلوئور زدایی می شوند بدونآنکه قابلیت به کار گیری از فسفر آن‌ها کاهش یابد . پودر گوشت و مواد زائد کشتارگاهی فقط هنگامی که حاوی مقادیر بالایی از استخوان باشند، منشا مهمی از فلوئور محسوب می شوند . بقیه ترکیبات با منشا حیوانی بطور پایداری، مقادیر پایینی فلوئور دارا هستند چون بافت های نرم و مایعات بدن بندرت بیش از 2-4 میلی گرم فلوئور در ماده خشک خویش دارند . آب آشامیدنی هم در حالت عادی منشا مهمی از فلوئور نمی باشد .Harveyدر سال 1952 گزارش نمود که فلوروزیس مزمن در حیوان ها به دنبال مصرف آبی رنگ که به طور غیر ارگانیک دربردارنده فلوئور بالا بوده هست بروز نموده و این در حالی میباشد که این آب ها از چشمه ها یا این که چاه های عمیق سرچشمه می گیرند و یا در آبشخورها ویا حوضچه های تخلیه چاههای عمیق جریان دارا‌هستند . که در فوران های آتشفشانی با گرد و غبار آتشفشانی حاوی فلوئور بالا آلوده و کثیف شده اند . مقدار خطری که یک مبداء فلوئور بطور مشخص و معلوم تولید می کند، خیر صرفا با مقداری از آن که مصرف می شود بلکه با اعتنا به مسیری که متابولیزه می شود هم گزینش می گردد . متأسفانه اطلاعات مقداری در قضیه امکان استعمال فلوئور در غذاهای ارگانیک وجود دارااست اما احتمالاً میزان آن بالاست . تحقیقاتBorges و همکارانش در سال 1998 در برزیل نشان داد که در طیور گوشتی، کبد و قلب نسبت به سایر بافت های نرم احتباس فلوئوراید بالاتری داشته اند . اما آنچه به نظر می رسد این هست که کلیه غذاهای ارگانیک مقادیر کافی فلوئور را در حد نیاز حیوان‌ها تأمین می نمایند و زمینه مسمومیت با فلوئور زیاد بارزتر از فقدان آن به چشم می خورد . فلوئور یک سم زیاد تجمع پذیر هست و علائم بالینی آن ممکن میباشد برای هفته های طولانی یا این که ماهها در حیواناتی که مقادیر متوسطی از فلورادی را مصرف را مصرف کرده اند، پیدایش نکند . فلوئور چه می‌باشد و در جیره طیور چه نقشی دارد حیوانات با دو مکانیسم در برابر اثرات مضر فلوئور محافظت می شوند . ترشح فلوئور به ادرار و تجوع فلوئور در استخوان و تخم مرغ عوارض ناشی از مسمویت در طیور: طیور نسبت به مقادیر بالای فلوئور از دسته های مقاوم می باشند و طبق گزارش Gerry و همکارانش در سال 1949 ، ماکزیمم مقدار بدون خط فلوئور در جیره برای جوجه های در حال رویش و مرغ های ماده بالغ به ترتیب 300-۴۰۰ و ۵۰۰-۷۰۰ میلی گرم در کیلوگرم ماده کم آب ( بصورت سنگ فسفات) غذای تهیه و تنظیم گردیده می باشد . در سال 1960 Muhler و Bixler بیان می کنند که در صورتی که نسبت چربی در جیره فراوان شود، اثر ممانعت از پرورش فلوئور بیش از حد مجاز، درجوجه ها اکثر می شود . Guenter و Hahn در سال 1986 اعلام گردند که توزیع فلوئور در مرغ های مادر و تخمگذار که با فلورید سدیم تغذیه گردیده اند و به دو شکل می باشد: مقادیر تحت ( 100 میلی گرم در Kgماده خشک) که ارتقاء در غلظت فلوئر استخوان درشت نی را باعث می شوند و این در حالیست که در سایر نقاط بدن تجمع مقداری اتفاق می افتد و کاهشی در ایجاد تخم مرغ ایجاد نمی شود، مقادیر بالا(۱۳۰۰ میلی گرم در کیلوگرم ماده کم آب غذا) که سبب می شوند که فلوراید در پوسته تخم مرغ، تمامی ها، کبد، پلاسما و عضله( به ترتیب کاهش مقدار × تجمع یابد در زمان 12 روزه این آزمایش، پرریزی زودرس واقعه زمین خورد که به مجبور پرنده ها تولک برده شدند، اسهال جزئی رخ داده، اشتها و مصرف غذا کاهش یافته البته مرگ و میز تغییری نکرده می باشد که این موارد اخیر را می توان به رسوب فلوئور در تخم مرغ هایی که گذاشته می شوند نسبت بخشید که این خویش می تواند به امکان جوجه در آوری جراحت برساند . همینطور محققان دیگر هم نشان داده اند که وقتی فلوئور جیره جوجه ها افزایش می یابد رشد و مصرف طعام کاهش می یابد . از پاراگراف منابع حضور فلوئور در جیره، سنگ های فسفاته از جمله دی کلسیم فسفات می باشند که به مراد تأمین فسفر و کلسیم به جیره های غذایی طیور افزوده می گردد .
ادامه مطلب : فلوئور و نقش آن در جیره طیور

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

تاسیسات پمپ اب ساختمان اصفهان فیلم سریال زندگی شاداب عاشقانه نوید آرامش سبز های دور حکمت ما آهنسازان